Hond likt aan poot

Hond likt aan poot

Hond likt aan poot.

Hond likt aan poot ! Elke verantwoordelijke hondenbezitter minstens één keer. Maar vraagt zich af waarom de hond zijn poten likt. Velen evalueren deze actie als een teken van netheid van het huisdier, maar in feite is dit niet zo. Het maakt niet uit of de hond de voor- of achterpoten likt. Dit symptoom kan een symptoom zijn van een ziekte die in het lichaam voorkomt of een nerveuze toestand van het dier.

Hond likt aan poot

Redenen waarom honden hun poten likken.

Er zijn een groot aantal verklaringen voor het feit dat de hond zijn poten. Pads kan likken of er zelfs aan kan knagen. Als de hond wordt gekenmerkt door kieskeurigheid. Dan is het hoogstwaarschijnlijk dat hij op deze manier gewoon voor zichzelf zorgt. Het is voldoende om te traceren waarna ze dit begint te doen: wandelen. Eten of zich voorbereiden op bed.

Als de hond overmatig zijn pads en poten likt. Maar er geen afwijkingen van de norm worden onthuld tijdens een visuele inspectie, dan is er hoogstwaarschijnlijk niets om je zorgen over te maken. Het is alleen dat dit dier een grotere behoefte aan hygiëne heeft dan zijn familieleden. Abnormaal is een aandoening waarbij dit proces een obsessie wordt bij een dier. Meestal likt de hond in dit geval de poot.

Allergische reactie.

Als de hond een allergische reactie heeft op een irriterend middel, dan is een van de tekenen gewoon het frequent likken van de poten. Allergie kan zich manifesteren voor voedsel. Voor omgevingselementen (stof), etc. Meestal verschijnt ongemak in de ledematen precies bij voedselallergieën bij een dier.

Fungus.(Hond likt aan poot)

Als u de nederlaag van de poten van de hond met een schimmelinfectie vermoedt. Is het noodzakelijk om hulp te zoeken bij een dierenkliniek. Zelfbehandeling is onmogelijk. Omdat het onmogelijk is om de veroorzaker van de ziekte thuis te identificeren.

De huid rond de nagels is bijzonder kwetsbaar voor schimmels. De behandeling in dit geval zal lang en nauwgezet zijn. Bovendien zal het nodig zijn om de hond niet toe te staan de vingers en voetzolen te likken die zijn behandeld met antischimmelmiddelen.

Luieruitslag.

De hond likt aan zijn poten en in geval van luieruitslag. Langharige rassen zijn bijzonder gevoelig voor dit probleem. Honden hebben de neiging om te zweten, net als mensen. Met onjuiste verzorging corrodeert zweet de huid op de poten, waardoor een branderig gevoel en roodheid ontstaat. Daarom likt het huisdier zijn poten en probeert het lijden op de een of andere manier te verlichten. Maar vanwege het feit dat de wol je niet in staat stelt om de huid volledig te bereiken, komt er geen verlichting.(Hond likt aan poot)

Het probleem van luieruitslag wordt vrij eenvoudig opgelost: tijdige hygiënische procedures. Vooral in het gebied van de pads van de vingers. Gevolgd door droog afvegen.

Ontsteking van de huid.

Eventuele ontstekingsprocessen kunnen de reden zijn waarom de hond constant aan de poot likt. Het probleem kan optreden als gevolg van snijwonden. Krassen van de bovenste lagen van de huid.(Hond likt aan poot)

De belangrijkste symptomen van ontsteking zijn uitgesproken hyperemie, pijn. De hond zal constant het zieke gebied willen likken, van de pijn zal hij zeuren. Wanneer de eigenaar de zere plek probeert aan te raken, kan hij zelfs agressie vertonen.

Maagproblemen.(Hond likt aan poot)

Bij maagproblemen kan de hond ook de ledematen gaan likken. Op het eerste gezicht is het moeilijk te begrijpen waarom hij dit doet. Maar het blijkt dat hij hiermee een kokhalsreflex probeert op te wekken om zijn toestand te verlichten. Hoogstwaarschijnlijk is de ziekte ontstaan door ondervoeding.

Neurologische en mentale problemen.

Problemen van deze aard kunnen optreden bij onjuist uitlaten van de hond. Bij frequent trekken van het dier tijdens een wandeling voor een riem, valt een kolossale lading op zijn wervelkolom. Wat op zijn beurt leidt tot vervorming van de wervelkolom. Vanaf hier begint het dier pijn en ongemak in de spieren te ervaren. Om het onaangename gevoel te verlichten. Begint de hond de voorpoten te bijten en te likken.

Een andere reden die een dergelijk probleem veroorzaakt. Kan het gebrek aan aandacht van de meester voor het huisdier zijn. Uit verveling begint hij zichzelf te krabben en likt dan het denkbeeldige vuil.

Soms is zo’n “symptoom” niets meer dan een slechte gewoonte. Als honden om deze reden de pads van de poten likken, rijst een natuurlijke vraag – wat te doen als de hond de voetzolen likt en hoe het dier hiervan te spenen. Het antwoord daarop is vrij eenvoudig. Je moet meer tijd aan het huisdier besteden of je kunt een speciale spray gaan gebruiken.

Gebrek aan hygiëne.(Hond likt aan poot)

Als de eigenaar zich niet al te veel zorgen maakt over de hygiëne van zijn huisdier. Leidt dit tot overmatige nagelgroei. Dit zorgt ervoor dat het dier probeert om zelf van onnodige processen af te komen en zichzelf verwondt.

Blootstelling aan chemicaliën.

Het effect van chemicaliën op de huid van het dier is dubbel gevaarlijk. Ten eerste wordt de huid zelf aangetast en ten tweede. Als het begint met het likken van huishoudelijke chemicaliën van de poten. Riskeert het huisdier ernstige vergiftiging.

Mager dieet.(Hond likt aan poot)

De voeding van een hond, net als een persoon. Moet divers en van hoge kwaliteit zijn. Als u de regels voor gezonde voeding van het dier verwaarloost. Kan het een overvloed aan eiwitten hebben of, omgekeerd. Een gebrek aan vitamines. Vandaar de droogheid en verstrakking van de huid.

Gezondheidsproblemen en likken van de voor- of achterpoten.

Om te beginnen is het noodzakelijk om te begrijpen of er echt een plaats is voor problemen met de gezondheid van de poten in het dier. Als de hond hen meer aandacht geeft. Veroorzaken ze hem hoogstwaarschijnlijk angst, jeuk of pijn.

In het geval van een vreemd voorwerp dat vastzit in de poot, kan er een scherpe verandering in het gedrag van de hond optreden. Of het dier kan eenvoudig de ledemaat beschadigen door op iets scherps of heets te stappen.

Andere mogelijke oorzaken zijn:

  • Een voorwerp dat in de poot vastzit of eraan vastzit.
  • De aanwezigheid van splinters of stukjes planten.
  • Neoplasma op de poot zoals een cyste of tumor.
  • Artritis, verwondingen aan botten of zachte weefsels.

Alle bovenstaande redenen hebben een gemeenschappelijk kenmerk. De hond zal de ene poot veel meer likken dan de andere.(Hond likt aan poot).

Wat te doen als de hond de hele tijd aan zijn poten likt.

Als de hond het grootste deel van zijn vrije tijd zijn poten likt. Moet je ze nader bekijken. Het is vooral de moeite waard om de interdigitale ruimte. Evenals de pads, van dichterbij te bekijken.

Het doel van de inspectie is:

  • Zoek naar vreemde voorwerpen die vastzitten in de poten;
  • Opzoeken naar snijwonden, kneuzingen, bloedingen, zwelling, roodheid en korsten.
  • Zoek naar andere manifestaties die niet de norm zijn.
  • Indien nodig moet de eigenaar eerste hulp verlenen aan het huisdier of het laten zien aan een dierenarts-dermatoloog.

Gedragsproblemen en likken van poten door een hond.

Als de dierenarts de afwezigheid van ziekten bij het huisdier heeft bevestigd. Speelt hoogstwaarschijnlijk met overmatig likken van de poten de gedragsfactor een rol.

Het is ook waarschijnlijk dat de hond uit verveling zijn poten begint te likken. En dit ontwikkelt zich tot een gewoonte. Meer ernstige gevallen worden gekenmerkt door obsessief-compulsieve stoornissen. Gekenmerkt door een obsessie met het likken van de poten.

De oplossing voor het probleem ligt in de afleiding van het dier voor externe activiteiten: wandelen. Spelletjes, nieuw speelgoed. Een huisdier uitschelden voor zijn behoefte om de poot te likken is zinloos. Maar je zult hem in ieder geval moeten afleren.

Is het toegestaan om een hond zijn poot te laten likken?

De helende effecten van hondenspeeksel zijn sterk overdreven. Vaak kun je een goedkeurende houding van de eigenaren vinden ten opzichte van het feit dat de hond de wonden zelf likt. Maar in feite zal dit alleen maar leiden tot etterende. Omdat hondenspeeksel veel microben bevat. Likken moet dus op alle mogelijke manieren worden gestopt.(Hond likt aan poot)

Hoe te voorkomen dat een hond zweren likt.

Wat te doen als de hond de poot rood heeft gelikt – veel mensen vragen zich af. Eventuele schade moet eerst worden behandeld. Om dit te doen, moet de poot worden gesmeerd met een genezend middel. Waarbij de hond bij de dij wordt gehouden. Als de hond probeert er vanaf te komen. Zal een veterinaire halsband helpen.(Hond likt aan poot)

Als het dier constant probeert zijn poten te likken. Achter het oor krabt, dan is het beter om het onmiddellijk aan de dierenarts te laten zien. Het is niet altijd mogelijk om de oorzaak van dergelijk gedrag zelf vast te stellen. Om nog maar te zwijgen van de juiste behandelingsmethoden. Sommige ziekten zijn zo ernstig dat een dier zonder behandeling een ledemaat kan verliezen. En veel infecties kunnen zich verspreiden naar de gastheer.