Hond heeft de hik

Hond heeft de hik

Hond heeft de hik.

Hond heeft de hik
kunnen honden hikken

Hond heeft de hik ! Hik is een krampachtige samentrekking van het middenrif, de spier die de borst en buik scheidt. Honden kunnen dus, net als wij, de hik hebben. Heel vaak gaat de hik vanzelf over, in een paar minuten. Aan de andere kant, als u andere symptomen waarneemt of de hik te lang duurt, is het noodzakelijk om uw dierenarts te raadplegen. Laten we samen eens kijken wat de oorzaken van de hik kunnen zijn en wanneer we naar consult moeten gaan.

Kunnen honden de hik krijgen?

Het antwoord is ja! Honden kunnen net als ieder ander mens de hik hebben. De oorsprong van de hik is hetzelfde: de hik wordt veroorzaakt door een onvrijwillige samentrekking van het midden rif, dat een belangrijke rol speelt bij de ademhaling. Lucht wordt bruut uit de longen verdreven en stimuleert de stembanden. Dit is de kleine “hik” die de hikcrisis kenmerkt. Kortom, hik zijn abnormale ademhalingsbewegingen. Vaak goedaardig, maar het is een kwestie van oplettend zijn en begrijpen waarom uw hond de hik heeft of dat er andere tekenen mee gepaard gaan, wat dan een ernstiger gezondheidsprobleem kan zijn.

Waarom heeft mijn hond de hik?

U moet weten dat de hik vaker voorkomt bij puppy’s dan bij volwassen honden. Net als bij mensen is het te wijten aan stimulatie van de nervus phrenicus. Andere oorzaken kunnen echter aan de basis van dehik zijn:

– Verwijding van de maag: dit is een van de meest voorkomende oorzaken van de hik. Dit gebeurt als je hond te snel eet of een te grote maaltijd eet. De uitzetting van de maag stimuleert het middenrif en veroorzaakt een hikaanval

– Het inademen of innemen van irriterende stoffen, zoals sigarettenrook of kruiden, kan ook het middenrif irriteren en de hik veroorzaken.

– Tot slot, als uw hond aanzienlijke opwinding of stress heeft, kan dit ook de hik veroorzaken.

In zeldzamere gevallen en tijdens ernstige ziekten (nierfalen,ademhalingsproblemen of darmparasiet) kan uw hond ook de hik hebben.

Hoe kan ik mijn hond helpen die de hik heeft?
Het is mogelijk om het risico op een hikaanval te verminderen, vooral als gevolg van een voedingsprobleem. Als uw hond teveeleet, kunt u zijn maaltijden splitsen door over te schakelen naar 2 maaltijden (als u er maar één hebt gegeven) of 3 maaltijden als u hem er al 2 hebt gegeven.

Als het een vraatzuchtige hond is ente snel eet,of zelfs zijn brokjes doorslikt zonder erop te kauwen. Kun je proberen grotere brokjes te kopen die hij gedwongen zal worden te kauwen en te kauwen in plaats van het direct door te slikken. Er zijn anti-vraatzuchtigekommen. Ontworpen met kleine reliëfs die voorkomen dat de hond zich op zijn rantsoen brokjes werpt.

Als de zorgen een probleem van opwinding zijn, dan zal het nodig zijn om een werk te doen van het beheersen van emoties met uw hond. Je zult moeten weten hoe je hem kunt kalmeren of negeren als het nodig is tijdens de spellen of het welkom dat hij kan maken voor je gasten. De hulp van uw dierenarts of een hondenopvoeder zal essentieel zijn om te leren hoe u de emoties van uw metgezel kunt beheersen.

Al deze tips helpen ook om maagklachten te voorkomen, wat vaker voorkomt bij grote honden wanneer ze te snel eten.