Hond eet zand

Hond eet zand

Hond eet zand.

Hond eet zand
Eet Hond  zand

Hond eet zand ! Het is zomer, je bent op vakantie en geniet van het strand met je trouwe viervoeter. Maar wist je dat deze plek vol gevaar van alle soorten is voor je huisdier? Geen paniek, we hadden het er al over gehad in een vorig artikel over de voorzorgsmaatregelen die je moet nemen voordat je je hond naar het strand brengt. Tegenwoordig richten we ons op een probleem dat vrij onbekend is bij hondenbezitters: de inname van zand. Want ja, zand kan gevaarlijk zijn voor je hond!

Mijn hond eet zand, is het ernstig?

Zoals vermeld in de inleiding, ja de inname van zand kan gevaarlijk zijn voor uw hond. In kleine hoeveelheden zal dit echter niet echt een impact hebben op de gezondheid van uw huisdier. We moeten ons er nog steeds van bewust zijn dat het per ongeluk inslikken van zand gemakkelijker kan worden gedaan dan we denken. Inderdaad, wanneer uw hond plezier heeft met graven, rennen of wanneer u zijn speeltje op het strand gooit, zal hij het ondanks zichzelf inslikken. Als de hoeveelheid te groot is om door de hond te worden ondersteund, zal het zand zich dan in zijn darm nestelen en daar vast komen te zitten. Voedsel en water kunnen dan niet meer gemakkelijk door het orgel. Dit leidt meestal tot pijnlijke darmkrampen bij honden.

Hoe weet ik of mijn hond te veel zand heeft gegeten?

Als je hond te veel zand heeft ingenomen, zul je verschillende symptomen zien. Uw huisdier zal zeker een harde maag, braaksel of diarree hebben. Het kan ook tekenen vandepressie, tremoren, bleek tandvlees vertonen en kan uitgedroogd zijn. Als uw hond deze symptomen heeft, wees gerust, de overgrote meerderheid van de honden komt perfect op de been als gevolg van veterinaire zorg. Als u twijfelt, begin dan met het bellen van een dierenarts om de symptomen van uw huisdier uit te leggen. Hij kan u dan advies geven en u indien nodig vragen om met spoed te komen overleggen. Wees altijd voorzichtig, want zelfs als de gevallen uiterst zeldzaam zijn, gebeurt het dat een aanzienlijke inname van zand tot de dood kan leiden …

Welke zorg moet worden gedaan om uw hond te ontlasten?

Helaas is in dit soort gevallen de enige persoon die bevoegd is om uw hond te helpen een dierenarts. Het enige dat u hoeft te doen tijdens het wachten op uw afspraak, is controleren of er altijd water beschikbaar is en of het goed gehydrateerd is.

Vervolgens zal de dierenarts de algemene toestand van uw hond controleren om de ernst van de situatie te beoordelen. Als uw huisdier ziek is geweest als gevolg van het innemen van zand, maar de symptomen zijn verdwenen, zal hij u gewoon vragen om hem te controleren. Aan de andere kant, als uw hond nog steeds symptomen heeft, zal hij hem zeker een behandeling geven om braken op te wekken en zo het zand uit zijn spijsverteringsstelsel te evacueren. Het kan zijn dat uw huisdier ook last heeft van uitdroging. In dit geval kan de dierenarts besluiten om hem een klimop te geven om hem te hydrateren.