Hond drinkt veel water

Hond drinkt veel water

Hond drinkt veel water.

Hond drinkt veel water ! De malaise van het huisdier is de nachtmerrie van elke eigenaar. Soms kunnen viervoetige dieren storende symptomen hebben: mijn Hond drinkt veel water. Ademt met tussenpozen en zwaar, gaat veel naar het toilet. Dezelfde problemen komen voor bij volwassen honden. We zullen u vertellen of het eng is en hoe u moet handelen als u deze tekenen bij uw huisdier opmerkt.

Hond drinkt veel water
Hond drinkt veel water

De reden waarom de hond veel drinkt, zijn ziekten.

De wens om te drinken komt meestal voor in harige bij warm weer en na de straat. Maar soms is “waterbaars” een teken van problemen in het lichaam. In de diergeneeskunde wordt deze aandoening polydipsie genoemd. Hier zijn de gezondheidsproblemen die ervoor zorgen dat puppy’s veel drinken.

Verkoudheid en infecties.

Net als mensen worden hun vrienden verkouden. Door de hitte verliest het lichaam vocht en heeft het huisdier dorst. Bovendien is een verkoudheid te herkennen aan dergelijke tekens:

Polydipsie komt voor bij meer gevaarlijke infecties: plaag van carnivoren, para-influenza, virale hepatitis, adenovirusinfectie. Ze moeten in de eerste plaats worden uitgesloten. Als de lichaamstemperatuur erg hoog is, heeft de hond stuiptrekkingen. Braken, hoesten of snot met pus, ren dan onmiddellijk naar de dierenarts.

Diabetes mellitus of zijn niet-suikervorm.

Diabetes is een chronische stofwisselingsziekte met een hoog suikergehalte in het lichaam. Er is een ziekte die een insipidus type diabetes wordt genoemd, het wordt geassocieerd met een schending van de water-zoutbalans. Dit is vergelijkbaar in symptomen met gewone diabetes. Problemen kunnen worden vermoed door dergelijke tekenen:

Polydipsie treedt op vanwege het feit dat voedingsstoffen constant uit het lichaam worden uitgescheiden in de urine en onbewerkte glucose. Het evenwicht moet worden hersteld.

Ziekte van Cushing. Hond drinkt veel water.

Het syndroom van Cushing is een storing in het endocriene systeem. Ze veroorzaken een onbalans van hormonen, waaraan alle inwendige organen lijden. Een hond hiermee verbruikt veel vocht door uitdroging, die wordt veroorzaakt door veelvuldig plassen. Andere indicatoren:

Maagzweer.

Maagzweer komt voor bij viervoeters als gevolg van slechte kwaliteit en onregelmatige voeding, en ook vanwege stress en medicatie. De ziekte is een gebied van erosie op de wanden van de maag.

Vergiftiging. Hond drinkt veel water.

Vergiftiging bij honden komt vaak voor als gevolg van de schuld van de eigenaar. Je kunt jezelf vergiftigen:

Polydipsie verschijnt vanwege het feit dat de viervoetige braakt. Het lichaam probeert de waterbalans aan te vullen. Laat uw huisdier dringend aan de dierenarts zien!

Hoeveel water heeft een puppy en een volwassen hond nodig?

Voordat je je zorgen gaat maken, moet je uitzoeken hoeveel vocht je drinkt is normaal voor honden.

Voor welpen wordt 100 ml per kg gewicht als de norm beschouwd.

Er is ook een alternatieve berekeningsmethode. Het type voeding is daarin belangrijk. Als het huisdier kant-en-klaar voedsel eet, moet hij twee keer zoveel drinken als de massa van de dagelijkse portie. Als hij natuurlijk voedsel eet, moet de hoeveelheid drank gelijk zijn aan het volume voedsel.

Al deze normen zijn vrij voorwaardelijk, omdat de snelheid van vochtverbruik afhankelijk is van vele factoren. Het is absoluut normaal om “watervogels” in dergelijke omstandigheden:

Het is de moeite waard om je zorgen te maken als de hoeveelheid verbruikt vocht dramatisch is toegenomen zonder deze aandoeningen of andere pijnlijke symptomen zijn verschenen.

Dus wat te doen? Hond drinkt veel water.

Je hebt dus gemerkt dat een peuter of een volwassen hond constant rond de kom met drinken draait. Meet eerst de hoeveelheid vloeistof om je voorgevoel te bevestigen. Om dit te doen, moet u precies het volume van de kom kennen om deze regelmatig te vullen en de acties van het huisdier te controleren.

Let op de voeding van het dier: zit er voldoende eiwit in? Zorg ervoor dat u uitsluit van het dieet van ruig zout en suiker in welke vorm dan ook. Soms gebeurt er iets als je niet kunt zien. Kinderen kregen bijvoorbeeld een stuk worst of snoep te eten.

Analyseer de situatie. Kijk hoe lang dit gedrag aanhoudt, of er bijkomende factoren en banale redenen zijn. Het is bijvoorbeeld benauwd buiten of je hebt onlangs je feedtype gewijzigd. Zorg er wel voor dat de pup een grote bak met een drankje heeft. Bij zomerweer kunt u een bed op een koele schaduwrijke plaats organiseren. Koop in de winter een luchtbevochtiger.Hond drinkt veel water.

Het is erg belangrijk om de algemene toestand van de harige vriend te beoordelen: is hij actief? Eet het goed? Hoe vaak plast hij? Waren er drastische veranderingen in het welzijn? Als u andere problemen opmerkt, stel dan een bezoek aan de dierenarts niet uit. Neem allereerst de temperatuur op.

Beschrijf op afspraak bij de arts nauwkeurig al uw observaties en beantwoord vragen. Het zal nodig zijn om tests af te leggen en gedetailleerde onderzoeken uit te voeren:

Probeer je niet te veel zorgen te maken. De angst van de eigenaar zal niemand ten goede komen.

Conclusie.Hond drinkt veel water.

Laat de hond, vooral de baby, altijd een grote kom drinkwater hebben. Als je merkt dat het huisdier veel drinkt, raak dan niet in paniek. Doe dit: bepaal het volume vocht dat je drinkt, denk na of dorst geassocieerd is met warmte of fysieke inspanning, kijk hoe de viervoeter voelt. Als u zich zorgen maakt, neem dan contact op met uw arts!