Hond dierenasiel

Hond dierenasiel 2

Hond dierenasiel.

Hond dierenasiel. Laten we het hebben over de geredde hond in het plaatselijke hondenasiel. In een recent artikel probeerde ik bewustzijn te creëren over honden die je in een hondenopvangcentrum vindt. Maar laten we nu een beter begrip krijgen voordat je adopties van hondenasielen vermaakt.(Hond dierenasiel).

Een verlaten hond kan om verschillende redenen in het hondenasiel zijn. Hij kan een geredde hond zijn. Verlost van een grote tragedie of verdorvenheid.

Hond dierenasiel

Maar vergeet niet de realiteit dat sommige honden in de steek worden gelaten. Simpelweg omdat ze slecht waren met psychologisch. Emotioneel of door behandeling veroorzaakt slecht hondengedrag. En obsessief hondengedrag dat de vorige eigenaren niet aankonden. Oppassen!

Koop niet de problemen van een andere man!

Evaluaties van opvangcentra zijn niet allemaal gelijk en niet alle zijn te vertrouwen. Om mogelijk hartzeer op de weg te voorkomen. Is het verstandig om professionele hulp te krijgen bij de beoordeling voordat u uw huisdier selecteert. We bespreken de beoordeling van de hondenadoptiekandidaten in een ander artikel. Maar vergeet niet om het met open ogen en een open geest te doen.(Hond dierenasiel).

Vergeet echter niet dat veel geredde honden (zoals mijn Border Collie. Gatsby) fantastische dieren en ideale huisdieren zijn. Gatsby’s verhaal gaat over twee van de belangrijkste redenen waarom veel verlaten honden in hondenopvangcentra terechtkomen:

(1) Zijn eerste eigenaren lieten hem in de steek. Simpelweg omdat ze lui en onverantwoordelijk waren en hun kostbare huisdier niet waardeerden.

(2) Zijn volgende eigenaren waren liefdevolle en geweldige mensen. Maar ze ervoeren catastrofale ziekten.

Ja, Gatsby had wat revalidatie en verdere training nodig toen hij bij mij kwam. Maar nu is hij een liefdevol. Mooi, zachtaardig. Gehoorzaam, loyaal, geduldig. Evenwichtig huisdier dat de harten van mensen steelt, rechts en links. Hij helpt bij het handhaven van “roedelregels” wanneer ik andere honden in mijn huis verzorg en train. Hij houdt van mensen, maar is voorzichtig.(Hond dierenasiel).

En hij zou me verdedigen met zijn leven! Hond dierenasiel.

Kortom: Er zijn prachtige dieren die wachten op adoptie in een hondenasiel. Maar je moet voorzichtig. Geïnformeerd en voorzichtig zijn. Zaken van het hart kunnen zeer misleidend zijn als ze niet worden beteugeld met kennis, begrip, rede en competentie om te doen wat het beste is voor degene die je kiest. Met andere woorden, wees geen ‘softie’.

Ja, ik ben er erg voor om je lokale asiel of een hondenrasreddingsorganisatie te controleren om te zien of een bepaalde hond je hart steelt. Elke hond verdient een tweede kans. Mits hij veilig is voor een thuisomgeving. Inderdaad. Goede adopties van hondenasielen kunnen vreugde brengen aan een gezin.(Hond dierenasiel).

Verlaten honden omvatten zowel mutts als rashonden en puppy’s. In feite is zo’n vijfentwintig tot dertig procent van de honden die in asielen worden achtergelaten raszuiver. Mijn Gatsby was er één.

Maar schuw de gemengde rassen ook niet. Ik heb een aantal prachtige mixen gehad. Gemengde rassen kunnen echter hun eigen gezondheidsproblemen en blik wormen hebben. Te veel om hier op te noemen. Zorg ervoor dat het mixen van compatibele rassen zijn. Omdat conflicten in natuurlijke instincten in sommige gevallen ongeneeslijke psychologische problemen kunnen veroorzaken.

Labradors en Golden Retrievers hebben bijvoorbeeld dezelfde mindset…

Maar een thuismens die bij zijn mensen wil zijn. Gemengd met een ruige individualistische hardloper. Zoals een Lab-Huskie-mix. Zal innerlijke onrust veroorzaken voor het ongelukkige huisdier. De gedragsresultaten van dergelijke emotionele problemen kunnen de reden zijn dat een bepaalde hond in de eerste plaats in het asiel is achtergelaten.(Hond dierenasiel).

Hond dierenasiel 2

Geredde honden hebben vaak een slechte naam vanwege de conflicten en andere factoren die hierboven zijn genoemd… en omdat mensen die ze adopteren vaak het gevoel hebben dat ze het trieste verleden van de hond moeten goedmaken. Ze doen te hard hun best om dat te doen. Door liefde in plaats van structuur te bieden.

Als je niet weggaat met iets anders, onthoud dan dit:

Na een triest of gruwelijk verleden verdient je asielhond een kans om een normale hond te zijn. Alleen dat zal hem gelukkig maken … niet coddling, speleologie en andere tekenen van je zwakte. Zijn comfort en veiligheid komen voort uit jouw kracht. Consistentie en leiding als een echte leider. Wees er een!(Hond dierenasiel).

Als je hond ergens bang voor is. Laat hem het dan onder ogen zien. De angst zal dan verdwijnen.
Het probleem NIET aanpakken laat hem IN het probleem….

Vergeet ook niet dat veel asielhonden geweldige dieren zijn. Kies gewoon verstandig en behandel ze zoals je elke hond zou behandelen … Zodat ze een vol en gelukkig hondenleven kunnen leiden!