Hond diarree en overgeven

Hond diarree en overgeven

Hond diarree en overgeven.

Hond-diarree-en-overgeven
Hond-diarree-en-overgeven

Wat kan ik doen om te helpen?

Voor eenvoudige gevallen van diarree helpt het meestal om uw hond een neutraal dieet te geven van wit vlees, bijv. witte vis (dwz geen makreel, zalm, haring, tonijn, enz.) of kip. Samen met gekookte rijst of pasta. Dit moet worden gevoerd totdat de diarree is gestopt en het normale dieet geleidelijk over een periode van ongeveer drie dagen moet worden ingevoerd. Omdat diarree vocht uit het lichaam verwijdert. Moet u er altijd voor zorgen dat uw hond constant toegang heeft tot water om uitdroging te voorkomen. In gevallen die verband lijken te houden met het voeren van een bepaald voedsel. Vermijd dat dan in de toekomst.

Hond met diarree gouden tip.

U kunt een aantal zeer nuttige vrij verkrijgbare behandelingen voor honden met diarree en andere hondengezondheidsproducten kopen die zonder recept verkrijgbaar zijn in het Nederland. Er zijn een aantal producten om het darmslijmvlies te verzachten en eventuele aanwezige gifstoffen te absorberen. En ook dingen die helpen bij het herstellen van verloren gegane zouten en elektrolyten. Nog meer om een ​​goede mix van ‘goede insecten’ in de darm – zogenaamde pro-biotica en pre-biotica.

Wat betreft ontwormen. Honden ouder dan zes maanden moeten vier keer per jaar worden ontwormd om ervoor te zorgen dat ze effectief wormvrij blijven. Terwijl een puppy ten minste maandelijks moet worden ontwormd. Uitstekende ontwormingsmiddelen voor volwassen honden en pups zijn zonder recept verkrijgbaar.

Overgeven en diarree tegelijkertijd.

Terwijl uw hond diarree heeft, moet u hem rust gunnen van zijn normale trainingsroutine – net als u heeft hij waarschijnlijk niet veel zin om te sporten als hij zich niet goed voelt. Onthoud ook dat er ziektekiemen bij betrokken kunnen zijn die mensen kunnen infecteren, zoals E. coli . Dus het is erg belangrijk om een ​​hoog niveau van persoonlijke en huishoudelijke hygiëne te handhaven om u en uw andere gezinsleden te beschermen.

Wanneer moet ik mijn dierenarts bellen?

Het is een belangrijk principe van huisdierverzorging om te weten wanneer u uw huisdier naar uw dierenarts moet brengen in plaats van dingen voor uzelf te doen.

 Hier is een lijst met redenen om uw dierenarts te raadplegen als uw hond diarree heeft:
  • Als uw hond zijn normale helderheid en kracht verliest.
  • Als de toestand verslechtert – bijvoorbeeld als hij na een paar dagen diarree begint te braken, of als dysenterie ontstaat.
  • In huishoudens met meerdere honden, als anderen ook diarree krijgen.
  • Als uw hond stopt met eten of drinken.
  • Hij kan uitgedroogd raken (als je merkt dat zijn ogen in hun kassen zakken, wordt zijn huid minder beweeglijk over zijn lichaam. Wordt zijn mond droog of plakkerig).
  • Als hij niet goed is ingeënt en op de hoogte is van zijn boosters en hij er ziek uitziet en diarree heeft – vooral als je hebt gehoord dat er Parvovirus in de wijk is.
  • Als uw hond terugkerende aanvallen van diarree heeft, zelfs als deze mild zijn.

Over het algemeen krijgen de meeste honden vrij snel over een dosis diarree heen en zonder dat er dure veterinaire tussenkomst nodig is. En zolang u als eigenaar weet wat er voor uw huisdier moet gebeuren.Is de hele zaak meestal binnen een paar minuten tot rust gekomen. dagen.