Hond blaasontsteking

Hond blaasontsteking

Hond blaasontsteking.

Hond blaasontsteking ! Urineweginfectie, of cystitis. Bij honden is een ontsteking van de blaaswand die vrouwen vaker treft dan mannen.

Hond blaasontsteking
Hond blaasontsteking

Zeer pijnlijk, deze aandoening veroorzaakt vaker urine, maar een paar druppels elke keer. Soms zelfs met de aanwezigheid van bloed en overmatig likken van de geslachtsorganen. Indien veroorzaakt door een bacteriële infectie. Kan cystitis worden voorkomen en behandeld (alleen aan het begin van het begin) zonder antibiotica. Het bewijs met deze 3 huismiddeltjes.

1. Laat hem veel water drinken.

Voldoende hond te drinken is essentieel tijdens een urineweginfectie. Inderdaad, hydratatie zal hem helpen de betrokken bacteriën te elimineren door hem vaker te laten plassen. Dus ja, het is pijnlijk, maar het is nodig. Om uw hond aan te moedigen om te drinken. Aarzel dan niet om een beetje vleessap in zijn kom met water te gieten.

2. Vitamine C.

Vitamine C helpt om urine op natuurlijke wijze te verzuren en daardoor bacteriën te doden die schadelijk zijn voor uw hond. Meng dus eenmaal per dag met zijn kom water een sinaasappelsap dat je eerder hebt geperst.

Als je hond geen sinaasappelsap kan drinken, kun je het proberen met limoensap of cranberry sap, die net zo goed werken. Evenzo kunnen vossen bessen, zeer rijk aan vitamine C, ook helpen de urine van uw hond te verzuren (wees voorzichtig om de zaden te verwijderen voordat u deze vruchten aan uw hond geeft)!

3. Appelcider azijn. Hond blaasontsteking.

Appelciderazijn is ook een uitstekende remedie voor urineweginfecties bij honden, vanwege het azijnzuur dat het bevat. Er zijn verschillende toepassingen. Je kunt een eetlepel appelciderazijn toevoegen aan een yoghurt die je je hond of rechtstreeks in zijn voedsel geeft, eenmaal per dag. Je kunt ook een lepel van deze azijn in de kom met water mengen.

Om de pijn van uw hond te verzachten, is het ook mogelijk om hem een goed warm bad te laten nemen en een lepel appelciderazijn toe te voegen.