Hond bang voor onweer

Hond bang voor onweer

Hond bang voor onweer.

Hond bang voor onweer ! Ben je ooit honden tegengekomen die bang zijn voor onweer? Het is niet zo ongewoon. Het is niet per se het geluid zelf dat hen bang maakt. Maar eerder de plotseling van de donder. Het komt uit het niets.

Hond bang voor onweer
Hond bang voor onweer

Honden zijn er in verschillende persoonlijkheden, net als mensen. Sommigen zijn erg gevoelig, anderen meer blasé. Het zijn de zeer gevoelige mensen die de neiging hebben om de morbide terreur van plotselinge geluiden te hebben. En het is niet beperkt tot onweer en stormen. Ze zijn net zo bang voor vuurwerkshows, een achteruit schietend voertuig op een nabijgelegen weg, het inschakelen van een stofzuiger, het afvuren van een pistool, een startpistool, enzovoort.(Hond bang voor onweer)

Deze honden trillen en schudden over het algemeen van schrik. Ze proberen zich te verstoppen op een donkere, veilige plek. Als ze buiten zijn, zullen ze waarschijnlijk rennen. En rennen. Het is heel moeilijk om deze honden te paaien, hoeveel je ook probeert.

Hond bang voor onweer.

De veterinaire optie is om de hond te verdoven. Je voelt je misschien beter omdat je nu niet kunt zien dat de hond zijn angst uitvoert. Maar sedatie vermindert de terreur niet. Het schakelt het lichaam gewoon uit, wat vaak leidt tot verdere angst, omdat ze nu hulpeloos zijn.

Een veel betere aanpak om honden te helpen die bang zijn voor onweer is om hen te ondersteunen bij het overwinnen van de angst. Het is twijfelachtig of er een betere manier is dan met homeopathische behandeling.(Hond bang voor onweer)

Homeopathische behandeling probeert een doodsbange hond niet te verdoven. Homeopathie werkt door de volledige aard van de hond te begrijpen, inclusief hun gevoeligheden en angsten. Het werkt door hun kern opnieuw in balans te brengen en in het proces verdwijnen de angsten.

Er is niet één homeopathische behandeling voor de angst voor onweer.

Een hond die bijvoorbeeld ieders vriend is, is opgewonden maar ook angstig voor andere dingen dan onweer, zoals alleen zijn, die een enorme eetlust kan hebben en vatbaar is voor ademhalingsproblemen, kan een remedie nodig hebben.

Een andere hond, ook bang voor onweer en plotselinge harde geluiden, kan ook bang zijn voor harde wind. Ze kunnen gevoelig zijn voor artritis, die wordt beïnvloed door stormen, wat bijdraagt aan de ellende. Deze hond zou een andere remedie nodig hebben dan de eerste.

Een andere hond kan na sterilisatie angst voor onweer hebben ontwikkeld. Een andere hond kan naast zijn angsten groeiproblemen hebben gehad. Deze zouden weer andere remedies nodig hebben.(Hond bang voor onweer)

Homeopathische behandeling is diep, het ongedaan maken van problemen waar andere systemen van de geneeskunde niet mee kunnen. Homeopathische behandeling is veilig, omdat er geen bijwerkingen zijn. Homeopathische behandeling is zeer kosteneffectief, omdat één behandeling het potentieel heeft om een breed scala aan problemen te genezen.

Om honden die bang zijn voor onweer echt te helpen.

Zoek je een ervaren homeopathische dierenarts of homeopaat die dieren behandelt. Het is heel goed te genezen.

Onweer is best beangstigend. Kinderen verstoppen zich onder hun dekens of schreeuwen soms. Zelfs volwassenen kunnen plotseling springen als een luide donder knalt. Donder maakt niet alleen mensen bang, het heeft ook dit effect bij honden. De incidentie van geluidsfobie bij honden komt enigszins vaak voor, dus als u ooit merkt dat uw hond reageert op onweer of andere harde geluiden, zou dit niet alarmerend moeten zijn.

Een hond die bang is voor onweer kan verschillende symptomen hiervan vertonen. Deze symptomen zijn onder meer kauwen, kwijlen (vrij veel), nerveus met de staart kwispelen, ter plekke plassen of poepen, blaffen of rondrennen. De extremiteit van de fobie voor onweer en andere harde geluiden kan variëren van mild tot ernstig. Sommige vereisen zelfs medicatie om de bange hond te kalmeren.

Er zijn manieren waarop je je hond kunt trainen om zijn angst voor onweer en andere harde geluiden te overwinnen. Hieronder volgen 5 tips die erg handig kunnen zijn voor je bange hond.

Maak zijn omgeving veilig voor hem.

– Zorg ervoor dat deuren die je in huis hebt, gesloten zijn. Op die manier zal hij niet kunnen ontsnappen als hij als een gek begint rond te rennen nadat het onweer is gaan knallen.

Houd zijn kraag en tags op hem .

– Er kan van alles gebeuren en welke preventieve maatregelen u ook neemt, uw hond kan nog steeds uit uw huis ontsnappen. Ongelukken gebeuren, dus zorg ervoor dat uw hond een identiteitsbewijs draagt, zodat hij kan worden geïdentificeerd.(Hond bang voor onweer)

Houd je hoofd koel. –(Hond bang voor onweer)

– Zelfs als donder je ook bang maakt, probeer dan zo kalm mogelijk te blijven. Je hond is als een kind. Kinderen volgen wat ze mensen om hen heen zien doen, en dit is hetzelfde voor honden als het gaat om donder en harde geluiden. Als je nerveus bent, zal je hond je kopiëren en ook nerveus worden. Terwijl het donderslag bij heldere hemel klinkt, doe alsof er niets is gebeurd. Blijf koel en nonchalant. Op deze manier kan je hond je gedrag kopiëren en ook de donder negeren.

Geef Hem Zijn Eigen Plaats van Troost .

– Je kunt je hond een “hol” maken van zijn bed of mat. In het geval dat er onweer of andere harde geluiden in overvloed zijn, kan uw hond ergens heen gaan waar hij zich veilig en comfortabel voelt. Hij kan zich verbergen voor de enge wereld die de donder in de kamer heeft gemaakt als nawerking. Sommige hondenbezitters kratten zelfs hun honden. Maar deze methode heeft voor sommigen veel controverses. Dus als je een van die hondenbezitters bent die hiertegen zijn, kun je altijd kiezen voor het ‘hol’.(Hond bang voor onweer)

Baby of knuffel hem niet tijdens donder .

– Als je hond ooit op je schoot springt op zoek naar comfort, knuffel of baby hem dan niet. Hij zal dit gedrag van jou verwarren met een beloning voor het bang zijn voor onweer. In feite kon dit zijn angst voor onweer en zijn reacties daarop alleen maar verergeren. Leg hem in plaats daarvan voorzichtig terug op de grond en gedraag je normaal. De enige keer dat je hem een schouderklopje moet geven of “Goede hond!” moet zeggen, is wanneer hij geen tekenen van angst vertoont bij het geluid van donder.(Hond bang voor onweer)

De 5 bovenstaande tips moeten je helpen terwijl je je hond traint om te wennen aan onweer. Begin dit zo snel mogelijk te oefenen, zodat je hond leert om niet langer bang te zijn voor onweer.