Hond agressief naar baas

Hond agressief naar baas

Hond agressief naar baas. AGRESSIE BIJ JE HOND VOORKOMEN.

In de afgelopen jaren is er een toename van het aantal hondenbeten op mensen. Is dit een nieuw fenomeen? Worden honden steeds agressiever? Kan een ras garanderen dat mijn hond niet zal bijten?

Een stukje geschiedenis… Vroeger waren honden wilde dieren. Ze werden door de mens gedomesticeerd met als doel herdershonden te maken, beschermers voor huizen en gezinnen en om op ongewenste dieren te jagen. Hondenbeten waren dan ook vooral aanvals- en verdedigingsbeten met als doel de meester. Zijn familie en eigendommen te beschermen. De hond was dus geen gezinslid, maar een dier met een nut en een taak, zoals de koe die de melk geeft.

Tegenwoordig hebben maar weinig honden echt een taak te doen. We adopteren een hond (merk op dat we het woord adopteren gebruiken net zoals we het voor een kind gebruiken) om een lid aan ons gezin toe te voegen en iemand te hebben om genegenheid aan te geven. De plaats van de hond in het huis en in het gezin verandert daarom volledig en deze verwarring opent de deur naar de beten van overheersing.

Moet ik stoppen met het knuffelen van mijn hond!?!

Wees gerust, je kunt je kleine momenten van tederheid bij je metgezel houden. Aan de andere kant, zoals wolven in hun roedel doen, is het belangrijk om uw huisdier te laten begrijpen wat zijn positie in UW roedel is. JIJ en je familie moeten de dominanten zijn. Wees gerust, hij zal net zoveel van je houden. Inderdaad, het structureren en disciplineren van het gedrag van “pitou” in je familie zal zijn angst verminderen, omdat hij zijn positie en de houding ten opzichte van andere leden zal kennen.

Hoe te doen…

Hoe doen wolven het volgens jou?

Ze VERPLICHTen het respecteren van de structuur en regels van het peloton aan de leden. Je zult nooit een dominant de plaats van de dominant zien innemen (of zich gewoon ongepast gedragen) in het peloton zonder reactie van de leden… NOOIT! Begin dus met het bepalen van het gedrag dat je bij je huisdier wilt zien:

  • Waar moet hij slapen?
  • Wat is het tijdstip van de dag waarop hij gaat sporten?
  • Mag hij naar elke kamer in huis?
  • Wat mag hij eten?
  • Hoe moet hij zich gedragen als er iemand aan je deur verschijnt?
  • Enz…

Handhaaf ze nu en geef niet toe! Geef het op en je geeft je huisdier de dominante plaats. Wees hier voorzichtig, het begrijpen van zijn plaats voor zijn hond betekent niet dat er geweld moet zijn. Ik stel de methode van positieve bekrachtiging voor, die veel aangenamer is voor u en uw huisdier.

Hond agressief naar baas.

Voordat ik afsluit, wil ik u eraan herinneren dat elke goede training begint met een essentiële stap: voldoen aan de basisbehoeften van uw huisdier. Als uw huisdier honger heeft, dorst heeft of niet genoeg beweegt, zal zijn aandacht gericht zijn op het vullen van zijn gebrek (gedragsprobleem). Ik raad u daarom aan om ervoor te zorgen dat uw huisdier voldoende gevoed wordt en om uw “trainingssessies” te beginnen met een goede periode van lichaamsbeweging aangepast aan het ras en de fysieke conditie van uw hond.

Onthoud ten slotte dat ongeacht het ras en de grootte van uw huisdier, tekenen van agressie NOOIT mogen worden getolereerd, laat staan verontschuldigd! Of je hond nu klein, dik, jong, oud of ziek is, hij is je respect verschuldigd, want JIJ bent de dominante in je huis!

Hond agressief aan de lijn