Hond adopteren asiel

Hond adopteren asiel

Hond adopteren asiel.

Wanneer u voor het eerst Hond adopteren uit asiel in huis haalt . Vooral een oudere die erg ingesteld kan zijn op zijn manier – is uw eerste verantwoordelijkheid om uw hond te leren kennen. Dit vereist constante en zorgvuldige observatie. Je moet tijd besteden aan het leren kennen van je hond, leren hoe je hem moet lezen, zodat je begrijpt welke trainingstechnieken het beste werken met je hond.

Hond adopteren asiel
Hond adopteren asiel

Als uw hond bijvoorbeeld snel de rol van “Alpha-hond” heeft aangenomen, vereist uw taak onmiddellijke en invloedrijke actie. Als hij echter voorzichtig is, bevindt hij zich misschien gewoon in de fase van “rolverwarring” en hoeft hij alleen maar tekenen van leiderschap van u te zien om te leren waar hij thuishoort in de familiehiërarchie.

Dus taak één is het observeren van het gedrag van uw hond om te bepalen welk type training nodig is en in welke doses. Als je hond jou of andere leden van het gezin probeert te “leiden”, probeert hij de leiding te nemen. Meer specifiek, als uw hond enkele van de volgende gedragingen vertoont, doet u er goed aan om de juiste stappen te nemen om uzelf als Top Dog te laten gelden. Het is in ieders belang – inclusief je hond – dat hij vanaf het begin leert dat hij op de laagste plaats in de pikorde van het gezin thuishoort.

Om te bepalen of uw hond denkt dat hij “leider van de roedel” is. Moet u op de volgende gedragingen letten:

Toont tanden, snauwt of probeert zelfs te bijten wanneer je een speeltje of bot van hem probeert te verwijderen
Moet altijd vooraan staan – aan de lijn trekken, de deur voor je uit rennen
Daagt je autoriteit uit, van het simpelweg negeren van je instructies tot regelrechte ongehoorzaamheid
Eet voedsel volgens zijn schema – dat is wanneer hij er zin in heeft – en niet volgens je schema
Probeert altijd zijn territorium te beheersen – alsof hij in het midden van de hal zit – waardoor iedereen gedwongen wordt om over of rond te lopen. Duwt zich een weg naar je bed ondanks je bevelen van het tegendeel.

De aanbevolen technieken die nodig zijn om u als “Alpha Dog” te vestigen, kunnen soms hard lijken. Maar jezelf laten gelden als leider zal je hond een groot plezier doen. Voor een hond om de rol van leider in een menselijke omgeving op zich te nemen, kan dit erg stressvol worden voor uw hond. Dit kan leiden tot angst. Nervositeit, constant blaffen of zelfs agressie.

Honden willen gewoon weten wat hun plaats is in de familie roedel en wat er van hen verwacht wordt. Vaak is een “agressie” probleem echt toe te schrijven aan “rolverwarring”.

Dus, hoe ga je om met het omkeren van rollen? Begin met deze vier algemene regels:

Regel 1 – Ga langzaam. In feite hoe meer agressie je hond heeft vertoond, hoe langzamer je zou moeten gaan. Je wilt niet dat dit een uitdaging wordt voor je hond om met je te concurreren, maar eerder een levensles.

Regel 2 – Niet meer “iets voor niets”. Leer je hond dat alle goede dingen in het leven moeten worden verdiend, inclusief speeltijd, traktaties, wandelingen, aaien en zelfs maaltijden.

Regel 3 – Verleid slecht gedrag niet. Geen klauter meer ongebreideld de deur uit. Geen eten achterlaten op gemakkelijk bereikbare toonbanken. Geen traktaties meer, simpelweg omdat je naar beneden keek en twee soulvolle ogen zag die je smeekten.

Regel 4 – Maak je hond volledig afhankelijk van jou. Word de leverancier van zijn elke levensondersteunende noodzaak en zijn elke levensverbeterende aardigheid.

Hier zijn enkele tips en technieken om u te helpen rolomkering met uw hond te bereiken:

 • Wanneer u uw hond mee naar buiten neemt, zorg er dan voor dat u voor uw hond door de deur loopt.
 • Vraag en krijg altijd een truc. Zelfs als je gewoon zit. Voordat je een traktatie ontvangt of wanneer je zijn etensbak voor hem plaatst.
 • Wanneer je hond ruimte inneemt die hij niet zou moeten innemen. Zoals het midden van een loopbrug of op je favoriete stoel of je bed . Duw hem dan zachtjes totdat hij beweegt. Leid hem desnoods naar waar jij de voorkeur aan geeft dat hij rust.
 • Geef nooit een commando dat je niet van plan bent af te dwingen. Niet bedelen of schreeuwen. Help hem om te gehoorzamen als dat nodig is. Zoals zachtjes zijn achterste duwen om te zitten. Zodra hij gehoorzaamt, beloon hem dan met lof.
 • Voed uw hond nadat het gezin heeft gegeten.

 • En geef hem voldoende tijd om te eindigen. Maar laat hem niet “grazen”. Als hij niet binnen een bepaald tijdsbestek (15 tot 30 minuten) eet. Verwijder dan het voedsel.
 • Jij bepaalt de speeltijd.
 • Jij bepaalt welke games je gaat spelen. Vermijd kracht- en vastberadenheidsspelletjes zoals touwtrekken en zelfs ruwe huisvesting. Verstoppertje spelen of apporteren is meer geschikt (als je apporteert, sta er dan op dat hij het speeltje terugbrengt naar je voeten). Sta hem niet toe om weg te spelen.
 • Geef uw hond genegenheid. Maar in gematigde doses en bij voorkeur als positieve bekrachtiging voor goed gedrag.
 • Blijf tijdens deze rol omkeringsperiode altijd op een hoger niveau dan je hond – letterlijk. Zorg ervoor dat je lof toest en zelfs aait vanuit een verhoogde positie. Ga niet zitten om met je hond te spelen. Wanneer je ogen contact maken, houd dan je oogcontact totdat hij zijn blik afwendt. Nadat u de dominante positie in uw huis hebt verworven, kunt u deze dwaze technieken ontspannen.
 • Sta niet toe dat je in deze periode op mensen of meubels springt. Dit is een dominant gedrag. Negeer de hond of gebruik een commando zoals “uit” of “nee” terwijl je de hond zachtjes op de grond duwt.
 • Sta niet toe dat uw hond favorieten kiest onder familieleden. Dit kan worden bereikt door iedereen te betrekken bij de training “rolomkering”. Door de hond slechts één persoon te laten domineren. Versla je je doel.
 • Aarzel niet om krattraining in te voeren. Het zal een veilige haven zijn waar uw hond kan ontsnappen aan de stress van het proberen een leider te zijn totdat hij zijn rechtmatige plaats in huis leert.

TenSlot. Hond adopteren asiel.

Wees ijverig, geduldig en volhardend en je hond zal uiteindelijk begrijpen dat hij op jou vertrouwt om aan al zijn behoeften en wensen te voldoen. Dit is een gelukkige plek om te zijn voor uw hond. Voor u en uw gezin. Geniet nu van de prachtige voordelen van hondenbezit.

Hond adopteren asiel.