Hoe vaak hond wassen

Hoe vaak hond wassen scaled

Hoe vaak hond wassen.

Hoe vaak hond wassen ? Het begint allemaal met goede uiterlijke verzorging voor uw hond . Als u wilt dat uw hond een gezonde vacht van bont hebben. Moet u hem elke dag verzorgen. Je hoeft hem niet elke dag te baden. Slechts een keer per week zal doen. Of eens in de twee dagen als uw hond is het type dat lange of dikke vacht heeft.

Hoe vaak hond wassen

Hoe vaak hond wassen
Hoe vaak hond wassen

Het baden van een hond kan een vervelend hond uiterlijke verzorging proces dat krijg je uiteindelijk nat samen met uw hond, maar het kan heel leuk zijn als je eenmaal onder de knie. Als uw hond behoort tot een klein ras type, u veilig geef hem zijn bad in uw aanrecht. Echter, als uw hond is het grote type, zou je je bad te gebruiken of het opzetten van een plaats buiten de deuren waar je hem goed baden.

Hoe uw hond kunt douchen?

Wanneer u uw hond baden, gebruik een slang of een afneembare douchekop en nat hem grondig. Daarna, van toepassing hond shampoo en werk een schuim, vanaf zijn borst naar de bovenkant van zijn hoofd, langs zijn rug en staart en vervolgens aan zijn benen. Wees voorzichtig om geen van die shampoo in zijn ogen of oren te krijgen.

Gebruik ook een hondenshampoo voor uw hond in plaats van uw eigen shampoo. Shampoo voor menselijk haar werkt alleen op menselijk haar; het is eigenlijk hard en irriterend voor huid van uw hondje. Hondenshampoo, aan de andere kant. Is speciaal geformuleerd voor hondenverzorging. Ontworpen om de gevoeligheid van de huid en vacht van honden aan te passen. Voor een toegevoegde glans en zachtheid aan uw hondenbont. Een hondconditioner doet ook  wonderen.

Spoel uw hond grondig na het wassen en conditioneren van zijn vacht. Zorg ervoor dat er geen overgebleven zeep sop op uw honden huid, of anders de zeep kan leiden tot een aantal irritaties. Hij kan ook uiteindelijk likken op de overgebleven zeep op zijn huid. En dat is altijd een reden tot bezorgdheid die een dierenartsen aandacht verdient als het gebeurt.

Na het bad.

Zodra u klaar bent met het baden van uw hond, droog hem grondig door het aaien van al het overtollige water uit zijn vacht met behulp van een handdoek. Als uw hond kort haar heeft, u hem verlaten om zijn vacht volledig uit te drogen. Maar als uw hond is het type dat dikke of lange vacht heeft, moet u wellicht zijn vacht drogen met het gebruik van een föhn. Hij kan niet vinden de föhn comfortabel, maar het is beter dan het laten van uw hond stinken weer omdat zijn vacht niet volledig was uitgedroogd.

Hondentrimmen eindigt echter niet met baden.

Om uw pooch de volledige hond verzorging home-stijl behandeling, moet je een ritueel te maken van kammen of borstelen zijn vacht zodra het volledig droog is. Borstelen van uw honden bont zal verwijderen van de haken en ogen en klitten in het als uw hond heeft lang haar. Niet alleen dat, het zal zich te ontdoen van wat burs, teken en vlooien maken hun huis in uw honden bont. Doe dit elke dag, zelfs op dagen dat u uw hond geen bad geeft.