Giftige planten voor katten

Giftige planten voor katten

Giftige planten voor katten.

Giftige planten voor katten ! Veel planten worden als giftig voor uw kat beschouwd. Als die laatste het inneemt. Staat zijn gezondheid soms zelfs op het spel. Wij vertellen u welke planten vermeden moeten worden en hoe u moet reageren in geval van een crisis van uw kat.

Giftige planten voor katten
Giftige planten voor katten

Net als hondenkan uw kat zich aangetrokken voelen tot veel meer of minder gevaarlijke planten. Sommigen van hen zijn giftig,zelfs dodelijk. Of ze nu in uw appartement, in uw tuin of in de natuur zijn, planten kunnen uw huisdier in een paar uur beter krijgen.

Giftige planten.

Kat giftige plant gegeten symptomen.
Kamerplanten.
De Araceae-familie is bijzonder giftig voor uw kat. Onder deze planten kunnen we dieffenbachia,Alocasia,Anthurium,Arisaema. Philodendron of Xanthosoma noemen. Je kat kan tegen deze planten wrijven en vervolgens zijn vacht likken. Deze laatste zal in contact zijn geweest met de latex die aanwezig is in het sap van deze planten. Uw kat kan dus last hebben van ademhalingsproblemen, braken,hypersalivatie. Symptomen verschijnen binnen een paar dagen. U moet onmiddellijk uw dierenartsraadplegen . Deze planten kunnen dodelijk zijn, vooral vanwege de schade aan de nieren.
Ficus kan uw kat besmetten met, opnieuw, latex. Dit kan gastro-enteritis veroorzaken die soms fataal kan zijn voor uw kat.

Narcissen en Narcissen maken deel uit van de Amaryllidaceaefamilie. Waartoe ookde Amaryllis,de Crinum of deHippeastrum behoren. Je kat kan in de verleiding komen om de bollen van deze planten op te eten. Bollen die zullen leiden tot braken en diarree. Ze zijn niet dodelijk maar maken je kat erg ziek. In deze categorie kunnen we ook deIris noemen.
Tulp of hyacint veroorzaken spijsverteringsvergiftiging na inname van hun bollen. De evolutie is meestal gunstig na één of 2 dagen. Hartaandoeningen daarentegenkunnen afkomstig zijn van spruw. Dat deel uitmaakt van de Liliaceae-familie.

Strelitzia nicolai giftig voor katten.

Sommige planten van het geslacht Allium kunnen dodelijk zijn als ze te veel worden opgenomen. Dit is het geval bijknoflook,ui ensjalot. Deze keer speelt toxiciteit in het bloed van uw huisdier. Op het niveau van de rode bloedcellen. Het volledige herstel van uw kat gebeurt in één tot 2 weken. Na geelzucht veroorzaakt door het barsten van deze rode bloedcellen.
Cyclaamwortels kunnen de dood veroorzaken nadat de rode bloedcellen zijn vernietigd, een vorm van gastro-enteritis heeft zich bij uw kat ontwikkeld.
Oleander is giftig, vooral vanwege het hout en de bladeren. Te veel absorptie veroorzaakt diarree en braken, evenals zenuwaandoeningen.

Dracaena giftig voor katten.

Hoewel mooi van uiterlijk, zijn planten zoals Azalea’s en Rhododendron erg giftig voor uw kat. Dit zal resulteren in verlamming en hartproblemen. Ze kunnen ook leverschade veroorzaken en dus tot de dood leiden.
In uw tuin
We zullen planten zoals Azalea’s of Rhododendron vinden.We kunnen ook planten vinden zoals:
De Lelie. De kat voelt zich vaak aangetrokken tot deze plant. Eenmaal bedwelmd, ziet uw kat zijn nieren defect raken en kan zelfs sterven.
Klimop. Uw kat krijgt te maken met diarree en braken, maar ook met mogelijk spijsverteringsstoornissen. In zeldzame gevallen leidt klimop tot coma en de dood.
De Hulst. Uw kat zal spijsverteringsstoornissen hebben en zal enigszins moe zijn. Deze plant vormt geen dodelijk gevaar voor uw kat.
De Gui. Hartproblemen, irritatie van het spijsverteringsstelsel of ademhalingsstoornissen zijn het gevolg van het innemen van Gui bij uw kat. Hij kan ook in coma raken en sterven.
De Buxus. Het veroorzaakt neurologische aandoeningen maar ook problemen in het spijsverteringskanaal. Je kat kan ook verstikt worden en daardoor overlijden.
Hortensia. Alle onderdelen zijn giftig. Het zorgt er snel voor dat je kat stikt en leidt tot de dood.
Andere planten kunnen gevaarlijk zijn, maar leiden niet tot de dood: varens, jasmijn en taxus.

Je kat raakt niet altijd bedwelmd door het likken van de plant in kwestie. Bovendien zal het elke keer slechts kleine hoeveelheden binnenkrijgen. Aan de andere kant, door er tegenaan te rollen en te wrijven, laat het sommige giftige contactplanten zich in zijn vacht nestelen. Zo raakt je kat bedwelmd tijdens zijn toilet.

Hoe te reageren?

Raadpleeg onmiddellijk uw dierenarts. Breng hem je kat eneen foto van de plant die verantwoordelijk is voor deze vergiftiging. Laat uw kat niet drinken of eten voordat de dierenarts dit heeft goedgekeurd.

Uw dierenarts kan uw kat een braaksel geven als hij dat nodig acht en een behandeling opzetten die is aangepast aan de intoxicatie.

Hoe te voorkomen?

Het is absoluut noodzakelijk om de planten te kennen die uw kat dagelijks omringen.

Als je kat niet naar buiten gaat, moet je letten op de planten en planten die in je huis bloeien. Als sommige planten giftig zijn, zet ze dan indien mogelijk in de hoogte. Het wordt aanbevolen om uw handen te wassen na het aanraken van een plant, om niet de minste kiem over te brengen op uw kat tijdens strelingen. Het beste is om geen giftige planten in huis te hebben.

Zorg er buiten voor dat je kat niet in contact komt met de vruchten of de Liliaceaefamilie. Knip je planten schoon en zorg ervoor dat je je compost goed afsluit als je die hebt.

Lees ook: 4 oplossingen om te voorkomen dat je kat planten eet

Kortom.

Veel planten zijn giftig voor je kat. Sommigen zijn misschien in uw appartement of huis, anderen zijn buiten. Hoewel ze alleen spijsverterings- of hartaandoeningen kunnen veroorzaken, zijn sommige mogelijk fataal. Een snelle reactie is essentieel.

Pas ook op voor bepaalde voedingsmiddelen die schadelijk zijn voor je kat, zoals knoflook, uien en sjalotten.

Om elk risico te voorkomen, is het het beste om geen planten te bezitten die giftig zijn voor uw kat. In het tegenovergestelde geval zul je extra waakzaam moeten zijn.

Als uw kat bedwelmd is, raadpleeg dan onmiddellijk uw dierenarts.