Brussel Griffon

Brussel Griffon

Brussel Griffon.

Brussel Griffon ! Net als bij de Belgische Herders vormen de Belgische Griffioenen een groep van drie honden die identiek aan elkaar zijn met het verschil in hun kleding en kleur. De Brussels Griffon, de Belgische Griffon en de Petit Brabançon. Ze maken deel uit van categorie 9, de groep “speelgoed” of “miniatuurrassen”.

Brussel Griffon
Brussel Griffon

Karakter Brussel Griffon.

De Brussels Griffon is een charmant, intelligent en attent hondje. Het behoort tot de categorie “speelgoed” of “miniatuurrassen”. Hij leert gemakkelijk, kan heel goed overweg met kinderen en met zijn soortgenoten. Begiftigd met een vrolijk maar ook nieuwsgierig karakter. Zal hij niet aarzelen om obstakels te beklimmen om zijn nieuwsgierigheid te bevredigen!
De Brussels Griffon is een goede kleine waakhond. Die ofwel erg vriendelijk zal zijn voor gasten, of een beetje achterdochtig of verlegen tegenover nieuwe mensen die hij ontmoet of tegenover nieuwe situaties. Als je hem van jongs af aan socialiseert, zal zijn temperament zelfverzekerder en stabieler worden.

De Brussel Griffon mag dan klein zijn. Hij weet toch wat hij wil en zal niet aarzelen om je te manipuleren om te krijgen wat hij wil. Het blijft om hem te laten begrijpen wie de meester is. En alles zal goed gaan. Als je echter het grootste deel van de dag weg moet zijn. Is dit misschien niet het ideale ras. Omdat de Brussels Griffin een grote behoefte aan aandacht heeft en de neiging heeft om onophoudelijk te blaffen zodra hij met rust wordt gelaten.

Uiterlijk van Brussel Griffon.

De Brussel Griffon is een kleine hond met een stevig lichaam. Goed geproportioneerd en die bijna soms menselijke uitdrukkingen zou vertalen. De oren zijn klein, hoog op het hoofd bevestigd. De snuit is zwart. Erg klein en plat. De vacht kan hardharig of gladharig zijn en is van gemiddelde lengte. De kleuren van de Brussels Griffon kunnen licht, zwart. Beige of zwart en vuur zijn.

De aankoopprijs van een Brussels Griffon ligt tussen de 1000€ en 1500€.