Basset Hound

Basset Hound scaled

Basset Hound.

Basset Hound honden zijn vriendelijke hond en zijn uitstekend huisdier voor gezinnen. Hier zijn enkele van de feiten over Basset Hound honden:

Basset Hound
Basset Hound

1. Wat is er met de naam?

– Het woord ‘basset’ is afgeleid van een Frans woord ‘bas’ dat ‘laag’ betekent. ‘Basset’ betekent letterlijk ‘vrij laag’.

2. Basset de vriendelijke hond .

– Samen met hun charmante trieste gezicht worden Basset Hound-honden vaak beschouwd als vriendelijke honden, zowel voor menselijke als andere huisdieren. Ze zijn uitstekende huisdieren en ze haten het om alleen te zijn. Om een Basset uit de problemen te houden als je niet thuis bent, zal een metgezel, een tweede huisdier in het gezin het probleem oplossen.

3. Lange oren.

– Basset-honden hebben meer kans op oorproblemen vanwege de lange en neerwaartse oren. Ze zijn vatbaarder voor geurige oorsmeer omdat hun oren vuil vangen terwijl ze over de grond of vloer slepen. Regelmatige en goede reiniging van de oren is noodzakelijk. Ze hebben ook een groter gehoorbereik vanwege deze lange oren.

4. Training.

– Het trainen van iets nieuws voor deze hond is erg moeilijk maar toch mogelijk. Ja, ze zullen bevelen gehoorzamen wanneer ze zich bewust zijn van beloningen, maar zullen de training vergeten als er geen beloning is. Ze hebben ook de neiging om hun neus te volgen dan naar hun trainers te luisteren. Als je je hond wilt trainen, zelfs alleen zinderende of gehoorzaamheidstraining, is geduld en consistentie essentieel.

5. Blaffen.

– Basset honden blaffen meestal niet. Ze huilen misschien als ze iets willen of als ze iets willen aangeven. Ze hebben ook de neiging om laag geruis te gebruiken als ze aandacht willen krijgen of als ze ergens om smeken, een speelgoed of een traktatie. Sommige hondenbezitters denken dat het gezeur van hun hond lijkt te klinken alsof ze praten.

6. Gefokt waarvoor?.

– Dit ras van Franse voorouders is voornamelijk gefokt om op geur te jagen. Ze worden beschouwd als geurhonden en hun vermogen om geur te volgen is de tweede na die van Bloodhound. Deze grote honden met korte poten zijn ookArticle Searchgefokt om achrondroplasie te hebben, ook bekend als dwerggroei.

7. Gewicht.

– Deze honden kunnen bedriegen. Een bassethond lijkt klein, maar in feite zijn ze dat niet. Ze wegen meestal 50-70 pond en kunnen dingen op tafelbladen bereiken vanwege hun lange lichaam.

8. Witte staart .

– Dit ras heeft lange en taps toelopende staarten. De staart staat meestal rechtop met een curve en moet in het wit worden getipt. De staarten zijn in het wit getipt voor tracking- en jachtdoeleinden.

Basset honden zijn heel gemakkelijk te verzorgen zolang je goed geïnformeerd bent over de kenmerken en behoeften van deze hond. Ga er een halen! Een bassethond is misschien wel het juiste ras voor u en uw gezin.