Australische Terriër

Australische Terrier scaled

Australische Terriër.

Australische Terriër

Net als de Blue Heelers, de Aussie Terrier kwam tot stand na het werken terriërs werden overgehaald uit Groot-Brittannië. Maar ze worstelden om te gaan met de uitersten van het weer en landschappen. Australische Terriër combineert de onverschrokken. Vastberaden aspecten van deze ongediertejagers in een ruiger pakketje.

Zij waren het eerste inheemse ras dat officieel in Australië wordt erkend, en hun mensen-georiënteerde aard en pittige persoonlijkheid betekenen zij tot op de dag van vandaag populair blijven.

Ze zijn een hoge energie terriër die aanhankelijk en slim is. Hun jas is ook gemakkelijk te onderhouden.

Het bezitten van een Aussie Terrier is niet voor bangeriken wel. Het zijn vastberaden hondjes die een hoge prooiaandrijving kunnen hebben, een passie voor graven,en ze kunnen niet altijd goed over met andere honden.

Rasoverzicht van Australische Terriër.

HOOGTE: 10 tot 11 inch.

WEIGHT: 15 to 20 pounds.

FYSIEKE KENMERKEN: Klein en stevig hondje met een ruwe buitenlaag en gladde, kortere ondervacht; drie hoofdkleuren: blauw en bruin, effen zanderig en massief rood.

Hoewel klein, de Australische Terriër is een alerte waakhond met scherpe zintuigen. De meeste individuen zijn gereserveerd / beleefd met vreemden.

Net als alle terriërs, Aussies kunnen worden scrappy met andere honden van hetzelfde geslacht. Maar de meeste individuen zijn bereid om vreedzaam samen te leven met andere huisdieren. Ze kunnen bazig zijn, dat wel! En ze zijn gefokt om alles na te streven dat loopt of eruit ziet als prooi, dus het houden van een huisdier hamster of rat zou een groot risico zijn!

Snel te leren, een Aussie is meestal bereid om te behagen, maar hij heeft zeker zijn onafhankelijke momenten en moet worden onderwezen wie de leiding heeft.

Zoals het hun erfgoed betaamt, zijn sommige Australische Terriërs geboren gravers. Sommige kunnen barky, hoewel in het algemeen dit ras is stiller dan veel andere terriërs.

Bekijk hieronder voor meer info over Australische hondenrassen.

Australische hondenrassen.