Australische Kelpie

Australische Kelpie scaled

Australische Kelpie.

Australische Kelpie2
Australische Kelpie2

De Australische Kelpie is een medium hond die oorspronkelijk werd gefokt om op te komen en reed vee. Ze worden beschouwd als intelligente en bekwame honden die een zeer rijke geschiedenis hebben.
De Kelpie bevat het compacte lichaam en de brede borst. Onderlichaam is gespierd en de staart is middelgroot. De meeste Kelpies hebben een dubbele jas met een korte ondervacht die bedekt is met een rechte overjas.

Ze komen in verschillende kleuren, zoals:

Australische Kelpie
Australische Kelpie
  • Chocolade
  • Blauwe
  • Fawn
  • Rode
  • Zwarte

Ze werden oorspronkelijk gefokt om te werken, dat is waarom ze energiek zijn en je moet oefenen en lopen ze vaak. Je moet joggen of neem het voor een wandeling een keer per dag, want op die manier houdt hij lichaam en geest gezond en actief
Oorsprong van Australische Kelpie.

De Kelpie is afgeleid van zwarte honden die Collies werden genoemd. Ze werden geïmporteerd in Australië in de 19e eeuw en gekruist met andere honden om Australische Kelpie te krijgen. Het eerste voorbeeld werd gemeld in 1872, en Jack Gleeson, de man die het vond, noemde hem als mythologisch wezen in Schotland Kelpie.

Temperament.

De Australische Kelpie wordt algemeen erkend vanwege enthousiasme, energie en werkethiek. Dat is de belangrijkste reden waarom je het niet moet kiezen als je niet zo veel actief bent. Inactiviteit kan gedragsproblemen veroorzaken, dus je moet hem bezig houden.
Ze zijn zeer intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze zijn niet alleen grote werknemers, maar hebben verbazingwekkende behendigheid proeven en ze kunnen springen echt hoog.

Ze zijn middelgrote honden en komen in een verscheidenheid van kleuren. Kelpies zijn geëxporteerd over de hele wereld en worden gebruikt om vee te houden, voornamelijk schapen, runderen en pluimvee.

De Kelpie is een alerte, actieve en vriendelijke hond die toegewijd is aan zijn familie. Hij is ook zeer intelligent, enthousiast om te behagen en toegewijd aan het werk. Opgeleid om zowel op handsignaal als fluit te reageren, worden ze ook gebruikt als border collie.

Ze hebben een zeer hoog leerpercentage en het vermogen als waakhond is verbluffend.

De Kelpie werd oorspronkelijk gebruikt om Merino schapen kudde op grote schapen stations in de harde Australische outback. De honden moesten winterhard en sterk zijn met weerbestendige jassen, intelligent genoeg om zonder toezicht, gehoorzaam, toegewijd en loyaal te werken. De Kelpie paste de factuur en vandaag is hij net zo populair in de show ring als hij in behendigheid en gehoorzaamheid proeven of op de boerderij.

Australische Kelpie Puppies moet iemand die vriendelijk en zacht om hard te zijn op een Kelpie zou breken zijn geest.